Visit Bø Norsjø Kabelpark Norsjø Hotell

Historie

Eventyret startet i 1988 og det hele begynte som en liten campingplass med noen få hytter.

I 1901 bygde NSB murhuset (restauranten) og plasserte to dampmaskiner der, som ble brukt til å sage materialer til å legge Sørlandsbanen. Dette pågikk helt til 1927 da banen stod ferdig. I 1901 var dette sagbruket faktisk det største i Norge!

Frem til krigen stod det tomt, da tyskerne tok den i bruk. Etter krigen i 1947 fikk bøndene kontrakt med regjeringen om produksjon av ferdighus til gjenreisingen av Finnmark. Dette ble avsluttet i 1962 og deretter grodde det til i 25 år helt til det ble campingplass der i 1987.

Campingplassen har vokst hvert år, og ble kåret til Norges beste campingplass i 2005. Torstein Lindheim og Magne Gaara eide og bygget opp plassen til den standarden den er i dag i perioden 1994 - 2016. I 2016 tok nye eiere over plassen. Marita Knutshaug Veum og Vebjørn Hagen som eier plassen i dag har ambisjoner om videreutvikling av plassen i årene som kommer. I 2017 tok de over driften av Norsjø Hotell og M/S Telemarken for å føre reiselivet på vakre Akkerhaugen inn i fremtiden.

Samlet sysselsetter Norsjø Ferieland, Norsjø Hotell og M/S Telemarken omlag 70 personer i sommersesongen med en samlet omsetning på ca. 28 mill. Velkommen til Akkerhaugen!

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.