Visit Bø Norsjø Kabelpark Norsjø Hotell

Historie

Eventyret startet i 1988 og det hele begynte som en liten campingplass med noen få hytter.

I 1901 bygde NSB murhuset (restauranten) og plasserte to dampmaskiner der, som ble brukt til å sage materialer til å legge Sørlandsbanen. Dette pågikk helt til 1927 da banen stod ferdig. I 1901 var dette sagbruket faktisk det største i Norge!

Frem til krigen stod det tomt, da tyskerne tok den i bruk. Etter krigen i 1947 fikk bøndene kontrakt med regjeringen om produksjon av ferdighus til gjenreisingen av Finnmark. Dette ble avsluttet i 1962 og deretter grodde det til i 25 år helt til det ble campingplass der i 1987.

Campingplassen har vokst hvert år, og ble kåret til Norges beste campingplass i 2005. Torstein Lindheim og Magne Gaara eide og bygget opp plassen til den standarden den er i dag i perioden 1994 - 2016. I 2016 tok nye eiere over plassen. Marita Knutshaug Veum og Vebjørn Hagen som eier plassen i dag har ambisjoner om videreutvikling av plassen i årene som kommer. I 2017 tok de over driften av Norsjø Hotell og M/S Telemarken for å føre reiselivet på vakre Akkerhaugen inn i fremtiden.

Samlet sysselsetter Norsjø Ferieland, Norsjø Hotell og M/S Telemarken omlag 70 personer i sommersesongen med en samlet omsetning på ca. 28 mill. Spisestedene alle tre steder er satt bort til Bergo Drift AS som gjennom lang erfaring med flere restauranter på Beitostølen er dyktige på et bredt spekter av matkonsepter. Dette kommer våre spisesteder tilgode. Velkommen til Akkerhaugen!

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.